Kérjük adója 1%-ával támogassa a Pomázi Tűzoltó Egyesületet!


„Pomázi férfiak, mit álltok itt égre emelt szemekkel?”

A húsvét utáni 40. napon ünnepli az Egyház, az V. század óta, Urunk mennybemenetelének napját. Húsvét 7. vasárnapjával, illetve a rá következő héttel befejeződik a húsvéti ünnepkör, amely pünkösdig tart. E hetekben az Egyház Jézus Krisztus kereszthalálára, feltámadására és végül dicsőséges mennybemenetelére emlékezik.

Cikk folytatása

Flórián napi tábori mise a tűzoltókért!

Az önkéntes segíteni akarás, a mentés szükségessége hívta életre a tűzoltóságot Pomázon 114 évvel ezelőtt. A 114 év alatt hányszor kellett bizonygatnunk a szervezett szükségességét, az alulról építkező, az európai normáknak megfelelő, de a magyar hagyományokon nyugvó szervezett tűzvédelem fontosságát, nem tudjuk. Mindig jött és mindig van egy politikai akarat, amely az emberek önvédelmi képességét, az alulról szerveződést veszélyesnek és üldözendőnek tartotta, tartja.

Cikk folytatása

Majális a tűzoltóknak!

 

2017. május 1-én Pomáz polgárai és civil szervezetei hagyományteremtő majálist rendeztek a Magyar Várban az önkéntes tűzoltók munkájának megköszönésére. Az ebédről a süteményekről és a finomságokról 12 civil szervezet gondoskodott. A programban szerepelt a pomázi tűzoltó tűzoltózenekar, három vidám és komoly történetet meséltek el a tűzoltók tevékenységéről.

Cikk folytatása